Reser med tåg runt om i världen

Reser med tåg runt om i världen

Har du drömmar om att ta dig runt i världen men känner att flyg inte är det rätta sättet? Då kan tåg vara det utmärkta sättet för dig att uppleva världen på. På den här sajten kommer du hitta massvis med hjälpande information som kan underlätta din resa. I Sverige har vi främst SJ som står för tågtrafiken och det är där du kan börja din resa ut i Europa och vidare mot resten av världen.

Världen över finns ett enormt nätverk av tågräls som binder samman länderna och erbjuder hisnande utsikter och upplevelser utmed vägen. Världens längsta tåglinje är Transsibiriska järnvägen som går genom Ryssland. Den tar sin början i Moskva och når sin slutstation i Vladivostok, i sydöstra delen av landet. Vill du vidare från Ryssland finns två korsande tåglinjer som tar dig ut ur landet mot Kina och Mongoliet. Om du intresserar dig för Transsibiriska järnvägen kan du läsa mer om den på vår sajt.

Häpnadsväckande tåglinjer

Utöver Transsibiriska järnvägen finns massor av andra tåglinjer världen över som bara väntar på dig. Vad sägs om exempelvis den kanadensiska linjen The Canadian som på tre dagar tar dig från Vancouver till Toronto? Under turen får du insupa vyer från både berg, sjö och prärie. Vill du uppleva fler länder via en och samma tåglinje kan Orientexpressen vara något för dig där du kan hoppa på i Paris och gå av i Istanbul. Varför inte stanna i olika länder längs med vägen?

Många fördelar med tåg

Att ta tåget har många fördelar, exempelvis är det en god sak att göra för miljön. Resor med tåg erbjuder även högre komfort än resor med bil, buss och flyg eftersom det finns mer utrymme. Tåg ger även möjlighet att resa sig upp och gå igenom vagnarna för att sträcka på benen. Utöver detta är tåg både snabbare och säkrare än vad exempelvis en bil är. Med andra ord är tåget det perfekta färdmedlet för dig som vill ut i världen!