Världens mest otroliga tågresor

Världens mest otroliga tågresor

Att åka tåg är ett unikt sätt att resa. Att flyga må vara det snabbaste sättet att resa, men att åka tåg är både mer behagligt och romantiskt. Du har tid att njuta av landskapet utanför samtidigt som du slappnar av inne i kupén. Utanför förändras landskapet och miljön vilket gör att du upplever omgivningen på ett helt annat sätt än när du flyger. Dessutom är det mer miljövänligt att åka tåg än att flyga.

Det finns massor av unika och spännande tågresor över hela världen. De flesta av dessa kräver flera nätters övernattning, men du kan gå av på vissa stopp under resans gång. Du kan resa som en kunglighet på någon av det många lyxiga tågresorna som erbjuds världen över. Att resa med tåg passar även dig med liten budget. Känn dig som en upptäcktsresande och ta dig ut på tågäventyr, det finns häftiga tågresor för alla plånböcker och smaker.

Lyxiga tågresor

Venice Simplon-Orient-Express mellan Venedig och London är ett mycket exklusivt tåg. Här reser du som överklassen gjorde på 20-talet. Vagnarna har art deco-inredning och det finns även sviter med privat butler. Pride of Africa anses av många vara den mest exklusiva tågresan i världen. Här väljer du en av flera rutter och åker genom Afrikas länder. Resan har alla bekvämligheter och är all-inclusive. Train Suite Shiki-Shima är Japans lyxigaste tågresa. Resan börjar i Tokyo och slutar i Hokkaido i norra Japan.

Budgettågresor

Transsibiriska järnvägen från Moskva till Vladivostok är en av världens mest kända och mytomspunna tågresor. Här reser du igenom hela Ryssland och även Mongoliet. Naturen är vacker och resan tar mer än en vecka om du väljer att inte göra några stopp. Paris-Moscow Express är en annan tågresa som kan kombineras med transsibiriska. Resan tar två nätter och går igenom Frankrike, Tyskland, Polen, Vitryssland och Ryssland. Tänk på att du behöver visum till Vitryssland och Ryssland.